Liever een mooie tuin dan een mooie vrouw

‘Hé, hoe is het? Ik ben gisteren lekker in de tuin aan het klussen geweest’, zegt mijn kersverse match op Tinder. ‘En het ziet ernaar uit dat ik hier vandaag ook weer een volle dag mee bezig ga zijn. Je voelt hem al aankomen…zullen we onze date verzetten?’ Om de noodzaak van zijn afmelding te legitimeren, laat hij me haarfijn weten wat er precies moet gebeuren in de tuin: de schutting en het tuinhuisje gaan in de beits, er komt een nieuwe schuttingdeur en het onkruid wordt tenslotte verwijderd. ‘Maar,’ zegt hij. ‘Als je het leuk vindt, kom je dan deze week een keer in mijn tuin een drankje doen? :)’

Dit is daten anno 2017. Ja, echt. We willen wel een leuke vent of een mooie vrouw, maar we kunnen het ook prima af zonder. Een verloren moment? Hup, effe swipen links en rechts. MATCH, CHAT, DATE! Omdat de drukke agenda’s nu eenmaal vragen om een strakke planning, prikken we alvast een datum in de verre toekomst. Maar als die dag eenmaal aanbreekt, bedenken we ons dat het toch niet zo goed uitkomt. Want we gaan eigenlijk liever met die ene vriendin naar dat feestje, effe chillen met een goed glas wijn op de bank, of die keukenkastjes uitboenen. We are happy singles.

Van de 7,8 miljoen Nederlandse huishoudens vallen er op dit moment 3 miljoen onder het kopje “alleenstaand”. En dat aantal zal alleen maar toenemen, want in 2050 is de helft van alle huishoudens single. Dat stelde Jan Latten, hoogleraar sociale demografie en CBS-hoofddemograaf, eerder in het AD. Is dat erg? Zelf houd ik deze cijfers ook in stand. Ik ben inmiddels al meer dan tien jaar single, scharrels en kortstondige relaties daargelaten. Toen ik het berichtje vanmorgen kreeg, vond ik het niet eens erg. Sterker nog: ik zag alleen maar mogelijkheden. Dat betekent dat ik vanmiddag eindelijk mijn huis aan kant kan maken, en vanavond lekker naar dat Caribische feestje ga!

Ik maak me geen zorgen om mezelf. Ik ben een leuke vrouw, spontaan, sociaal en succesvol. Maar, als we liever een mooie tuin of een schoon keukenkastje willen, dan een mooie vrouw of man, is dat toch wel zorgwekkend.

2 responses to “Liever een mooie tuin dan een mooie vrouw”

  1. Hoewel de huidige relatie bijna de hoogste graad van perfectie haalt herinner ik me nog goed een heel andere tijd.
    In die tijd waren de woorden van Koning Salomo mijn absolute waarheid; ” het is beter te wonen op de hoek van het dak dan met een kijfachtige vrouw “.
    Dan is alleen zijn zo gek nog niet 😊

  2. Zo anders was het toen dus nog niet! Hihi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: