Royal Soap

Eerlijkheidshalve, ik ben geen fan van het Koningshuis. Ik heb er geen hekel aan hoor, maar het houdt me niet bezig. Dat er van die mensen zijn die zich op Koningsdag bijvoorbeeld kunnen ergeren aan de kledingkeuze van een van onze prinsessen en daar dan vervolgens onbeschaamd over twitteren, daar kan ik echt smakelijk om lachen. Get a life. Laat staan dus, dat ik me kan interesseren voor buitenlandse koningshuizen. Voordat ik in de trein naar Londen stapte, stond ik er dan ook niet bij stil dat ik op zaterdag 19 mei, tijdens het grootste nationale evenement van het jaar, Prince Harry and Meghan Markle’s Royal wedding, dichtbij het vuur zou zijn. Ik had wel andere dingen aan mijn hoofd.

Eenmaal in de Britse hoofdstad, is het lastig om je NIET bezig te houden met de Royal Wedding.

Niet in de laatste plaats omdat alle (dag)bladen er vol mee staan. Ik lees graag de krant met een kop koffie, en zo raakte ik ineens toch bedolven onder het laatste nieuws over het aankomende bruidspaar. Hoewel bruidspaar, het gaat voor 98% vooral over de bruid. Haar familie is groot leverancier van interessante wetenswaardigheden en houdt de gemoederen dan ook lekker bezig.

Papa(razzi)

In de eerste krant die ik las vorige week, stond Meghan’s vader in de spotlight. Er gingen allerlei foto’s van hem viraal waarin hij liefdevol en kneuterig in beeld werd gebracht, bladerend door een boek over Britse iconen en mijlpalen en achter de pc in een internetcafé, surfend naar webpagina’s over zijn dochter en aanstaande schoonzoon. Wat bleek? Allemaal in scène gezet. Om het beeld te wekken dat hij zich goed voorbereidde op zijn bezoek naar Engeland. Lucratief ideetje van de paparazzi, waar hij zijn medewerking aan verleende. Voor hoeveel, dat is natuurlijk de vraag.

De belangrijkste vraag was echter, of haar vader haar naar het altaar zou kunnen brengen, want hij heeft hartproblemen en moest geopereerd worden. Het werd een race tegen de klok met een week vol tegenstrijdige berichtgeving. Dan zou hij weer wel, en dan zou hij weer niet komen. En zo liep ik gisterenmiddag, krap twee dagen voor het grootste evenement van het jaar, met mijn boodschappenmand in de Tesco en kreeg ik het verlossende Breaking News van de BBC op mijn telefoon: hij komt niet. Geen goed nieuws, wel duidelijkheid.

Ondertussen word ik getrakteerd op andere smeuïge nieuwtjes.

Zo heeft de bruid een halfzus die niet is uitgenodigd voor de bruiloft en haar ongenoegen maar al te graag uit in televisie-interviews. En er is ook nog een halfbroer die in een brief, gericht aan Prins Harry, in niet mis te verstane regels uitlegt waarom de prins niet met zijn zus zou moeten trouwen. Overigens, blijven zij wel netjes thuis. Want er zijn ook nog andere familieleden, zo blijkt, die niet zijn uitgenodigd maar wel gewoon komen weddingcrashen. Onder andere de ex van haar halfbroer die ze al 20 jaar niet heeft gezien, en een neef die in het dagelijks leven rondkomt van zijn cannabisboerderij. Hun toeristische selfies zijn overigens te volgen op Insta en Twitter. Al met al, komt er dus maar één familielid die echt is uitgenodigd en dat is haar moeder. Met een jetlag zal zij de plaats van de vader van haar dochter  innemen, en haar naar het altaar brengen.

In the spotlight

Een andere eregast die veelvuldig in de spotlights stond de afgelopen week is haar beste vriendin en tevens zakenrelatie, styliste en PR-dame: Jessica Mulroney. Die twee lijken zo op elkaar, dat het bijna zusjes zouden kunnen zijn. En dan zusjes die wél door een deur kunnen gaan. Deze dame heeft een flinke vinger in de pap, en het wordt dan ook gesuggereerd dat zij een van de grondleggers is van deze hele bruiloft. Gisteravond heb ik in mijn pyjamabroek op de bank eindeloos zitten scrollen door haar Instagramaccount. Mocht je hierdoor ook verleid worden, ik waarschuw je want het is jaloersmakend. Wat een perfectie.

Terwijl ik dit allemaal heb opgeschreven loop ik natuurlijk alweer hopeloos achter de feiten. Ik ga dan ook snel weer een blaadje kopen en swipen door het Britse medialandschap. En dan nog één dag, en dan is het allemaal weer voorbij.

Daarna ga ik beginnen aan EastEnders.