#15 Hot, hot, hot!

‘Ik vertelde mijn moeder gisteren nog over jou’, zei Graham.
‘Oh echt, wat had je gezegd?’
‘Dat ik een heel leuke vrouw heb ontmoet. En dat ik je eigenlijk niet durfde te vragen of je al een vriend had. Ik kon me niet voorstellen dat jij nog vrijgezel was.’

Ik lachte.

‘Ik was ook bang dat je me een weird bloke zou vinden als ik je om je nummer zou vragen. Maar je bleef maar bij mij hangen tijdens de wandeling, dus tijdens het eten had ik genoeg moed verzameld om je te vragen.’ We liepen giechelend verder.

Graham was niet heel makkelijk te doorgronden, hij had soms een bepaalde ernst in zijn blik en kon ineens afstand nemen. Zou het zijn ervaringen zijn met de ruzies en scheiding van zijn ouders? Met zijn vader die zich niet kon binden en alcoholist was? Of had hij nog onzekerheid over zijn vorige relatie? Het intrigeerde me en ik wilde het mysterie ontrafelen. Tot die tijd maakte ik dankbaar gebruik van de momenten waarop hij wél loskwam en wat vrijer en blijer was. Zoals nu.

We stonden weer voor de metropoortjes. De zon scheen door de dakramen op mijn gezicht en het leek wel een sauna in de stationshal.

 ‘Je ogen glinsteren’, zei hij.  

Ja, ik heb het heet.’ Graham moest hard lachen en keek me lang aan.

Ik wil je zoenen’, zei hij.

Met die opmerking drukte hij op de knop van mijn hormonale huishouden en zette de zweetdruppeltoevoer op mijn voorhoofd en onder mijn oksels wagenwijd open. Ik greep snel naar een Evening Standard in een van de gratis krantenbakken en wapperde het voor mijn gezicht.

Ik krijg het warm van jou’, schaterde ik.

We stonden allebei te lachen en te wapperen toen Graham ineens de achterkant van mijn hals pakte en me naar hem toetrok om daad bij woord te voegen. Nu kwam de stoom echt uit al mijn poriën en ik moet er als een tomaat uit hebben gezien, maar het kon me allemaal niks schelen. Na deze korte hartstochtelijke kus, lachte Graham al zijn tanden bloot en hij gaf me een stevige knuffel. Alsof het al niet warm genoeg was. Ik lachte heel hard, deels uit ongemak, want de hitte maakte me gek.

Je moet me nu maar even loslaten hoor, want het is echt een beetje te warm’, zei ik giechelend.

Sorry, ik liet me gaan. Je doet wat met me. Ik vind je echt leuk.’

Ja ik jou ook hoor!’, verzekerde ik hem. ‘Houd je vooral niet in, maar het is een beetje heet en ik kan al die hartstocht niet meer aan, haha.’

Zien we elkaar snel weer?’, vroeg Graham.

Ik vertelde hem dat mijn vriendin Lize uit Nederland deze week naar Londen kwam, maar dat we volgende weekend weer konden afspreken. Hij gaf me nog een paar korte en betekenisvolle kusjes en liep de trap af richting het perron. Hij keek steeds achterom, om naar me te lachen. Toen hij uit het zicht was en ik uit de stationshal liep, liep er een traan over mijn gezicht. Of misschien was het zweet. Hoe dan ook kon ik het gevoel niet helemaal plaatsen, maar het zat ergens tussen afscheid, troost en verlangen.

In gedachte wisselde de lieve, ernstige blik van Graham af met de vrolijke en verleidelijke blik van Carl, alsof het universum me erop attent maakte dat dit het begin van het einde kon zijn. Afscheid van een slecht en verslavend patroon, op weg naar een nieuwe, gezonde liefde.

Wilde ik dat wel?

Ik huilde omdat ik wist dat ik hiermee echt afstand zou nemen van Carl en ik miste hem, maar hij was niet wat ik nodig had. Voor het eerst voelde ik weer iets voor iemand anders en dat vond ik doodeng. Ik reikte uit naar een bankje onder een dikke boom in The Green en zat nog een tijd lang te snotteren en te wapperen met de krant.

’s Avonds stuurde Graham me meteen weer een berichtje hoe leuk hij het had gevonden met mij en we spraken af om volgend weekend weer samen te wandelen met de Meetup-wandelaars.

Ik heb nú al zin in volgende week!’, appte ik terug.

‘Ik ook!’

Luister Hot, Hot, Hot van The Merrymen op Spotify om lekker in de stemming te komen 🙂

Benieuwd hoe het afloopt? Stay tuned for more, next week! 🙂
Al mijn verhalen zijn genummerd op volgorde. Haak je net aan? Lees dan vooral ook mijn eerdere avonturen! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen? Volg me dan op Facebook, Twitter of Instagram.


Afbeelding van Thanks for your Like • donations welcome via Pixabay