#16 Hard to get

‘Niet gelijk er bovenop zitten hè Charlie, laat hem maar even het werk doen. Hard to get spelen, want je bent superleuk en daar mag HIJ moeite voor doen.’ Een ongeschreven regel waar Lize me nog even haarfijn aan herinnerde op een picnickkleedje in Hyde Park. Ik kon me er alleen niet zo goed aan houden. Ik ben meer van het type ‘ongeduldige jager’.

Hoe onbereikbaarder een man, hoe leuker ik ‘m vind. Ik weet dat het tegen de natuur in is en eerlijkheidshalve heeft het me nog nooit ver gebracht, maar ik kan het niet laten. Als een man teveel moeite voor mij doet, vind ik hem niet aantrekkelijk meer.

Op advies van Lize en geheel tegen mijn eigen natuur in, had ik Graham een week lang niets gestuurd. Zo had Lize het ook met haar man gedaan, zei ze ter ondersteuning, en dat had haar geen windeieren gelegd.

Ik vond het helemaal niks.

De hele week liep ik mezelf op te vreten. En dat was niet alleen omdat ik zelf niets mocht sturen. Het opmerkelijke was namelijk, dat Graham ook ineens niets meer van zich liet horen. Een ultieme test van het universum, had Lize gezegd. Waarom stuurde hij me geen berichtje? Normaal had ik allang iets van hem gehoord. Was er iets aan de hand? Ik was al begonnen met het tikken van een berichtje toen Lize me betrapte.

Volhouden hoor!’, zei ze met klem. ‘Je moet mannen die je leuk vindt, behandelen alsof je ze niet leuk vindt. Dan willen ze je alleen nog maar meer.’

Op vrijdagochtend, de dag voordat Graham en ik zouden gaan wandelen, had ik nog steeds niets van hem gehoord. Ik zwaaide Lize uit en nog voordat haar trein vertrokken was, pakte ik mijn mobiel. Ik was klaar met het spelletje. Het was tenslotte bijna zaterdag en we hadden nog niets concreets afgesproken voor onze wandeling. Ik had er alles behalve een goed gevoel over en wist niet zo goed wat ik moest sturen.

‘Hi Graham! Hoe gaat het met je? Heb je een fijne week gehad?’ begon ik het berichtje. En vervolgens: ‘Morgen zien we elkaar weer bij de wandeling hè? Héél veel zin om je te zien. Zullen we om 13.30 uur daar afspreken?’

‘Nee’, appte hij meteen kortaf terug. ‘Ik heb al besloten dat ik niet meer ga wandelen. Ik ben moe en ik wil in mijn eentje het WK-voetbal kijken met bier en een take-away.

Huh?! Mijn hart ging sneller kloppen. Ik moest het nog een paar keer herlezen om zeker te stellen wat hij zojuist appte. Was hij sarcastisch, was dit een grapje? De Britten hebben soms immers een zwart komisch gevoel voor humor en dat is over de app niet altijd duidelijk.

‘Haha, nou dat is een goed alternatief’, appte ik met een knipoog terug. Misschien moest ik het spelletje even meespelen. Dit is vast een misverstand.

Ja sorry, maar ik hoorde niks meer van je’, zei hij. ‘Ik ging er vanuit dat je me niet meer wilde zien. Dus ik heb mijn eigen plan getrokken.’

Ik voelde een steek in mijn maag.

Waarom deed hij zo afstandelijk en onaardig? Het kon toch niet waar zijn dat hij zomaar had besloten om niet meer te gaan wandelen, zonder het mij te laten weten? Na al die gezellige middagen die we met elkaar hadden gehad. Dat was niet volgens het hoffelijke gedrag van de Engelse gentleman waar ik hem voor aanzag. En, zei hij nou echt dat hij liever in zijn eentje voetbal keek met een afhaalmaaltijd, dan dat hij gezellig met mij wilde wandelen? Ik wilde het niet geloven en gaf hem nog een keer het voordeel van de twijfel. Het zou vast allemaal duidelijk worden.

‘Ik vond het juist hartstikke leuk met je Graham en zoals ik zei, keek ik er heel erg naar uit om je weer te zien!’, appte ik hem terug.

Het bleef nog zeker een half uur stil. Ik werd niet goed. Wat was dit voor idioot gedrag! En waarom reageerde hij niet? Was hij boos omdat ik niets had laten horen? Dit was echt de laatste keer dat ik me aan die stomme datingregels en hard to get ging houden, zoveel was duidelijk. Dat dit soort spelletjes bij anderen werkten was leuk, maar bij mij ging het weer helemaal de verkeerde kant op …

Benieuwd hoe het afloopt? Stay tuned for more, next week! 🙂
Al mijn verhalen zijn genummerd op volgorde. Haak je net aan? Lees dan vooral ook mijn eerdere avonturen! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen? Volg me dan op Facebook, Twitter of Instagram.

Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay