36 AND STILL SEXY

‘Happy birthday Sunshine!’ Het was 06.00 uur ’s ochtends en Lukas had een foto gestuurd met een tropisch drankje in zijn hand aan een strandbar. Het was superzonnig en ik bedacht me dat het in de Filipijnen nu waarschijnlijk rond het middaguur was. Hij had een kleurrijke bandana om zijn hoofd geknoopt en zag er knap en bruin uit. Mijn dag startte extra goed met het idee dat Lukas vanuit een ver oord aan mij had gedacht op mijn verjaardag.

Ik had een aantal mensen uitgenodigd voor mijn verjaardag vanavond. Adam kon er niet bij zijn want die moest onverwachts op zakenreis. Hij baalde als een stekker en ik nog meer. Een feestje zonder mijn flatmaatje was natuurlijk niet hetzelfde, maar hij zou het goedmaken.

Stipt om 09.30 uur, de tijd dat we normaalgesproken samen aan de koffie zaten, videobelde Adam me op vanuit Finland met een heel vals gezongen verjaardagsliedje.

‘Ik heb nog een verrassing voor je’, zei hij.

‘Loop naar je bed en open de linkerlade eronder.’ Ik deed wat me gezegd werd en toen ik de la opende, zag ik een groot cadeau, omwikkeld met een roze strik.

‘Oh, Adams!’ Ik gilde door de kamer en moest al huilen voor ik het had geopend.

Calm down, dear!’, riep Adam over het beeldscherm. ‘Nou, ik geef je even de tijd om bij te komen, laat maar weten als je er klaar voor bent, haha. Aww, you silly sausage,.’

Ik zette Adam neer tegen mijn kussen en ontdeed het pakket van de strik en het cadeaupapier. Het was vrij zwaar en zover ik kon waarnemen zaten er meerdere dingen in. Adam keek vanaf het kussen toe met een verwachtingsvolle blik. Toen alles open was, kwam er een fles Prosecco, een gigantische chocoladereep Cadbury’s en iets zachts met bolletjes tevoorschijn: een super aaibare en kleurrijke onesie.

‘O my god Adam! Ik hoef nu nergens meer heen. Wat heb ik nog meer nodig dan wijn, chocola en een onesie! Deze hebben we toen samen gezien in Marks and Spencer toch? Oh, wat geweldig dat je hem hebt gekocht voor mij! You’re too good for me! Dit is Lovely Jubbly! En toen moest ik echt huilen.

‘I’m glad you like it, my dear!
Ik riep nog een paar keer hoe dankbaar ik was en hoe mijn verjaardag nú al een feest was, toen Adam nog iets moest onthullen. ‘Oh, and by the way’, zei hij. ‘Toen ik het cadeau onder je bed legde, vond ik per ongeluk nog een paars voorwerp dat niet van mij was. Hahah.’ Don’t worry, I won’t judge you, LOL.’

Oh fuck!’

‘Goede woordkeuze, Charlie.’

‘Ja, dat is een ander cadeautje uit Soho inderdaad, haha.’ Ik lachte me rot. Dit was best akward, dat Adam mijn vibrator had gevonden. Ah well, ik vermoedde dat hij wel spannendere voorwerpen in zijn leven was tegengekomen.

I’m gonna love you and leave you, my dear’, zei hij na het nodige schatergelach. ‘Maak er een heel mooi feest van vanavond zonder mij. We gaan er heel snel op proosten!’

Toen ik eenmaal was bekomen van deze grote verrassing(en) werd het tijd om mijn borrel te organiseren. Lucia en Polly waren sowieso van de partij. Chelsey moest dogsitten in Brighton en Ashna belde op het laatste moment af omdat ze moest werken. Ik had via WhatsApp nog contact met een paar dames van de zomercursus Engels en gooide spontaan een balletje bij hen op. Drie vrouwen bevestigde hun aanwezigheid met veel enthousiasme. Twee daarvan lieten op de zaterdag zelf weten dat het toch niet ging lukken.

Maar er was ook goed nieuws:

Selin, een hippe Turkse vrouw rond de vijftig jaar, kwam beslist. Ze zou haar man Batuhan – die ik de eerste vijf keer Bataclan noemde – meenemen. Tijd en locatie had ik reeds bepaald: om 23.00 uur in de Jazz Cafe bij Camden Town: Halloween Party. Selin kwam met het uitstekende idee om vooraf te borrelen in Camden Brewery, een vaste uitvalsbasis van haar man.

In de tube naar Camden was een derde van de reizigers uitgedost in Halloween outfit. Een bonte verzameling van Tim Burton creaties, talkoeder, zwarte ogen, kruisjes, skeletten, getoupeerd haar, heksenhoeden, spinnenwebben en stoute verpleegsters. Het was me in de weken voorafgaand aan deze zaterdagavond al opgevallen hoeveel aandacht men hier besteed aan het feest der Allerheiligen.

In de brouwerij had niemand het in zijn hoofd gehaald om zich te verkleden.

Hier was het een avond zoals anderen. Maar Selin was het niet vergeten, ze had als cadeautje een haarband met twee glimmende vleermuizen op springveren voor me meegenomen. Ik zette ‘m meteen op mijn hoofd en voelde de beestjes bij elke beweging meedeinen.

‘Laten we tequilla drinken!’, stelde Batuhan voor. Hij stond meteen op, streelde Selin zachtjes over haar schouder, gaf haar een kus op haar wang, en liep zonder ons antwoord af te wachten naar de bar. Hij kwam binnen een paar minuten terug met een dienblad met vijf borrelglaasjes, een zoutvaatje en wat schijfjes citroen.

‘Oh God’, zei Lucia …

Het beloofde een lange en mooie avond te worden 🙂 Wil je weten hoe het afloopt? Stay tuned!

Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay