36 and still sexy #3

‘Hoe oud zijn zij?!’, vroeg Polly. Ze zat tot over haar oren verwikkeld in een flirt met een van de langste Frankensteins en had zich in een kort helder momentje afgevraagd of dit nu wel zo verstandig was. Ik vermoedde dat ze hooguit begin twintig waren.

Dit is een vervolg op het het tweede deel van 36 AND STILL SEXY. Heb je die nog niet gelezen? Doe dat dan eerst.

‘Frankenstein komt uit de jaren ’30, dus oud zat!’, gilde Lucia. Ze schonk onze glazen weer overvol. Batuhan en Selin keken vermakelijk toe en zagen er met zijn tweetjes steeds knusser en verliefder uit.

Wat is jullie geheim?’, vroeg ik aan Selin. ‘Jullie zijn al super lang samen en nog steeds zo verliefd, dat lijkt me een Utopia!’

‘Tequila!’ zei ze lachend. ‘En elkaar gewoon accepteren en vrij laten. Dingen blijven doen die je leuk vindt!’ Daar heften we ons glas op.

En toen pakte de kleinste Frankenstein mijn hand.

De snoeiharde techno leek hem bijzonder genoeg een uitgelezen kans voor een Cross Body Lead en nog een paar salsa moves. Na een paar rondjes trok hij me naar zich toe, of misschien viel ik eerder in zijn armen door disbalans en alcohol, dat kan het ook zijn geweest. In elk geval hing ik tegen hem aan en keek ik in zijn guitige bruine ogen. Ik werd afgeleid door een grote nepschroef op zijn slaap en probeerde ‘m los te peuteren, maar dat ding zat op een ingenieuze wijze vast. Hij gaf een paar tikjes op mijn vleermuizen en streelde door mijn haar.

‘Hoe oud ben jij eigenlijk?’, vroeg ik.

‘Wat denk je?’, gaf hij als antwoord.

‘Nee, daar doen we niet aan’, zei ik flirtend. ‘Gewoon zeggen wat het is.’

’22.’

Ik kneep zachtjes in zijn wang, zoals je dat zou doen bij iemand die 14 jaar jonger is.

‘Het maakt me niet uit hoe oud jij bent hoor!’, verzekerde hij me. Of dat mij nu juist gerust moest stellen of afschrikken wist ik niet.

‘Ik ben vandaag jarig lieve schat, en ik ben 36 geworden!’

‘Wow, dan ben je echt super sexy voor je leeftijd!’

Excuse me! Zei hij dat echt? Voor mijn leeftijd. Hij keek me verleidelijk aan en ik vergaf het de knul. Hij duwde me tegen de muur en begon me te zoenen. Hij was in elk geval daadkrachtig. Voor zíjn leeftijd. Ach, wat maakte het ook allemaal uit. 36 and still sexy! We deden het ervoor.

Ook Polly en Lucia waren op dreef met de andere Frankensteins. Maar, niet lang nadat de buit binnen was, gingen alle Frankensteins ervandoor. Er was nog een afterparty in de buurt. We mochten met ze mee, maar ik zei tegen mijn Frankenstein dat deze oude dame straks naar huis zou gaan.

We waren tenslotte geen achttien meer.

En weg waren ze. We namen nog één slaapmutsje op de eeuwige jeugd en verlieten de dansvloer tegen vieren. Waar we van tevoren niet over na hadden gedacht, was hoe we terug naar huis zouden gaan. We konden weliswaar nog een nachtbus pakken, maar dan moesten we eerst nog twee keer overstappen in een andere hoek van de stad en tussendoor wachten in de vrieskou. En dan zouden we met geluk 06.00 thuis zijn. We stonden besluiteloos en aangeschoten te klappertanden tussen de andere beschonken zombies voor de ingang van Camden Town Underground.

‘We moeten eerst een hamburger eten!’, had Batuhan bij gebrek aan besluitvaardigheid geroepen.

We pakten de eerste de beste straattent waar er voor Lucia zelfs een vegetarische variant beschikbaar was. Terwijl ik mijn tanden gulzig in mijn vette dubbele cheeseburger zette, keek ik naar de rij mensen voor de dampende straattent. Geschminkte gezichten, waarvan een groot deel uitgelopen was tot dikke zwarte vegen onder rooddoorlopen oogjes. Verkleedde verpleegsters wiens toch al heel korte rokjes onbedoeld nog verder naar boven waren gekropen. Te midden van dit gekke Halloweengespuis prees ik me gelukkig met mijn verjaardagsgasten. Het kleine clubje fijne mensen die na vanavond zeer waarschijnlijk nooit meer bij elkaar zouden komen, maar die voor deze avond, op mijn verjaardag, elkaars beste vrienden waren. Ook al was ik nu misschien niet met Adam of mijn familie en beste vrienden uit Nederland. Deze avond, deze verjaardag, was precies zoals hij moest zijn.

Afbeelding van Please Don’t sell My Artwork AS IS via Pixabay