in blijde verwachting

Het is 28 april 2022. Over precies zes maanden word ik veertig. VIER-NUL. Als je me twintig jaar geleden had gevraagd hoe ik mezelf zou zien op m’n veertigste, dan had ik waarschijnlijk gezegd: Gelukkig getrouwd, een paar mooie kids, een royale koopwoning en een vette carrière. We maken de balans op… ik heb een heel toffe baan.

Nu kán er natuurlijk nog van alles gebeuren in die zes maanden. God schiep de wereld tenslotte ook in 7 dagen. Dus ik zou Tinder weer van stal kunnen halen en mezelf een lamme duim swipen. Hopen dat-ie ertussen zit, dé vader van mijn kind. Maar ik ga het anders doen. Het algoritme der datingapps kan mijn rug op.

ik ga bevallen van mijn eigen kindje.

Ja, je leest het goed. Op vrijdag 28 oktober komt mijn boek Zolang ik nog vrijgezel ben ter wereld.

De laatste maanden als dertiger ga ik mijn ‘foetus’ finetunen, oftewel: mijn boek herschrijven. Want eigenlijk was ik vorig jaar al hoogzwanger van mijn manuscript. Het leuren bij uitgevers heeft echter niets opgeleverd. Hoog tijd dus voor een nieuwe strategie. Ik ga me storten op het zelf uitgeven van mijn boek. En in aanloop naar de uitgerekende datum schrijf ik elke maand een blog waarin ik toeleef naar het leven als veertiger.

Ben jij ook een (bijna-)veertiger

… en lijkt het je leuk om door mij geïnterviewd te worden over thema’s als: wordt het leven/daten/piekeren/zelfvertrouwen/(vul in) beter na je veertigste of heb je gewoon schijt aan dingen gekregen? Hoe is het om (geen) kinderen te hebben, wat valt mee/tegen, waar kijk je naar uit/tegenop, moet je wel/niet aan de botox, moet je gaan liegen over je leeftijd en kunnen ballonrokjes/pofmouwtjes/balletjesjurken/Hawaiibloesjes eigenlijk nog? Dan hoor ik je graag. Mannen worden ook zeer uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Leuk om van elkaar te leren. Ik kijk ernaar uit!

Oké. GÉén kind dUs, maar wEl een boek 🙂 Stay tuned.

#countdownto40 #geenkindweleenboek #zolangiknogvrijgezelben

Hé, wil je er nou bij zijn op mijn boeklancering op 28 oktober, laat het even weten. Dan zet ik je alvast op de gastenlijst. Entree = boek kopen. Ik moet tenslotte wel aan een oplage komen hè. En jij krijgt er dan een vrolijke handgeschreven noot bij. Hoe leuk!

22 reacties op “in blijde verwachting”

 1. Hallo Frances, ik was even verbaasd deze foto te zien op Facebook en dacht dat ik wat gemist had. Maar wat geweldig dat jij je eigen boek gaat uitbrengen! Ik zou er graag bij zijn op 28 oktober, dus je kan mij op je gastenlijst zetten en vanaf nu ga ik je natuurlijk weer volgen. Ik ben dan wel geen 40 meer (Lekker jong 😉) maar ik geniet wel van jouw verhalen, je schrijft zo goed en met humor. Veel succes!! Ineke van Eijk (mama van Marit)

  1. Dank je wel voor je leuke berichtje Ineke! Hihi, ik vermoedde al wel dat mijn foto hier en daar voor wat “verrassingen” zou zorgen 🙂 Maar wat leuk dat je mijn verhalen met plezier leest, daar word ik blij van. Ik zet je op de lijst ook voor de 28ste! T.z.t zal ik nog meer informatie geven over hoe wat en waar. Liefs!

 2. Pythia Maasdam avatar
  Pythia Maasdam

  Hoi Fran, lijkt me heel leuk om erbij te zijn 🤩

  1. Leuk Pythia, ik zet je erbij 🙂 xxx

 3. 28 oktober staat in de agenda!🌟🌟🌟

 4. Hi meid,

  Ik ben er graag bij 🎉!

  Groetjes, Juliëtte

  1. Wat leuk Juliëtte! Staat genoteerd :))

 5. Ha Frances,

  Ik ben er graag de 28ste van oktober bij! Dubbele felicitaties! Wat wil een mens nog meer?

  Als je nog input nodig hebt van een krap aan veertiger, dan houd ik mij van harte aanbevolen. Het lijkt mij sowieso gezellig je weer eens te zien en bij te praten.

  ‘t Ga je goed!

  1. Ah Dank je wel Kolja, wat super leuk je berichtje!! We kwamen elkaar toen bijna tegen in The Jazz Café he? 😁 Leuk om je de 28ste te ontvangen!

   1. Ja, helaas bijna. Je verjaardag was toen immens populair weet ik mij te herinneren!
    Dit jaar ben ik er graag bij! Tot dan!

 6. Belinda keereweer avatar
  Belinda keereweer

  Hé lieverd,

  Ook hier dacht ik, hè wat heb ik gemist?
  Maar wat gaaf dat je er op deze manier voor gaat, hier wel een 40+ er met het huisje boompje beestje ritme😉
  Zoals je weet was het jou ook zeker van harte gegund, leven loopt zoals het lopen moet, ik geloof echt dat jou dekseltje nog ergens rond loopt, je heb hem alleen nog niet gevonden.

  Ik hoop jou boek zeker te kunnen gaan lezen, je schrijft zo leuk, leest makkelijk weg, en ik kan het weten verslind boeken namelijk 😊

  Heel veel succes en ik geloof in je!
  Veel liefs Belinda

  1. Dank je wel Belinda, lief!

 7. Hoi Fran,
  Uiteraard ben ik er graag bij de 28ste oktober. Volgens mij kun je zo wel een verhaal over mijn ervaringen als veertiger schrijven (want je bent er regelmatig bij ;-)) maar mocht je nog input nodig hebben… dan hoor ik het graag.

  1. Super leuk Maris! Hihi, ja ik word altijd heel blij van jouw verhalen :))

 8. […] over wat er uit de grond of van de bomen komt, maar uit de baarmoeder. Na mijn laatste blog over mijn blijde verwachting, kreeg ik de nodige verrassende reacties van vrienden, collega’s en kennissen. Een daarvan had […]

 9. Hoi Frances,

  Wat schrijf je ontzettend leuk! Ik zou ook graag jouw boek willen kopen!
  Geen idee waar jouw boeklancering is..
  Ik ben ook een veertigjarige single 😉

  Liefs Samantha

  1. Wat leuk Samantha! Je bent van harte welkom! De boeklancering wordt in elk geval het weekend van eind oktober, 28 of 30 oktober. Ik geef hier op deze site steeds updates. Graag tot ziens!

 10. […] zojuist verteld dat ze zich zo had herkend in mijn blog over het vrijgezel zijn. Of beter gezegd, over het (bijna) veertig zijn. Zonder kind. Zonder uitgesproken kinderwens. Naar aanleiding van mijn oproepje had ze er wel oor […]

 11. Gaat het nog door…. Beschuit met muisjes vrijdag de 28e?
  En mag ik ook komen om het kindje vast te houden?
  Hartelijke groet, Alex

  1. Hi Alex! Ja zeker! Feest! Je kunt je nog tot morgen aanmelden 🙂 leuk! https://schrijvenenspelen.nl/aanmelden-boekpresentatie/

   1. Ah jee!!! Het is in de avond… Dat betekent dat ik de date ga missen en als een stoffige vrijgezel je boek online moet bestellen en thuis alleen moet gaan zitten lezen na firstdates op tv. Heel veel plezier morgen, Frances!!!
    Misschien tot een andere keer (mijn boekpresentatie is op 26 april 😂)
    Groeten, Alex

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: