in blijde verwachting

Het is 28 april 2022. Over precies zes maanden word ik veertig. VIER-NUL. Als je me twintig jaar geleden had gevraagd hoe ik mezelf zou zien op m’n veertigste, dan had ik waarschijnlijk gezegd: Gelukkig getrouwd, een paar mooie kids, een royale koopwoning en een vette carrière. We maken de balans op… ik heb een heel toffe baan.

Nu kán er natuurlijk nog van alles gebeuren in die zes maanden. God schiep de wereld tenslotte ook in 7 dagen. Dus ik zou Tinder weer van stal kunnen halen en mezelf een lamme duim swipen. Hopen dat-ie ertussen zit, dé vader van mijn kind. Maar ik ga het anders doen. Het algoritme der datingapps kan mijn rug op.

ik ga bevallen van mijn eigen kindje.

Ja, je leest het goed. Op vrijdag 28 oktober komt mijn boek Zolang ik nog vrijgezel ben ter wereld.

De laatste maanden als dertiger ga ik mijn ‘foetus’ finetunen, oftewel: mijn boek herschrijven. Want eigenlijk was ik vorig jaar al hoogzwanger van mijn manuscript. Het leuren bij uitgevers heeft echter niets opgeleverd. Hoog tijd dus voor een nieuwe strategie. Ik ga me storten op het zelf uitgeven van mijn boek. En in aanloop naar de uitgerekende datum schrijf ik elke maand een blog waarin ik toeleef naar het leven als veertiger.

Ben jij ook een (bijna-)veertiger

… en lijkt het je leuk om door mij geïnterviewd te worden over thema’s als: wordt het leven/daten/piekeren/zelfvertrouwen/(vul in) beter na je veertigste of heb je gewoon schijt aan dingen gekregen? Hoe is het om (geen) kinderen te hebben, wat valt mee/tegen, waar kijk je naar uit/tegenop, moet je wel/niet aan de botox, moet je gaan liegen over je leeftijd en kunnen ballonrokjes/pofmouwtjes/balletjesjurken/Hawaiibloesjes eigenlijk nog? Dan hoor ik je graag. Mannen worden ook zeer uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Leuk om van elkaar te leren. Ik kijk ernaar uit!

Oké. GÉén kind dUs, maar wEl een boek 🙂 Stay tuned.

#countdownto40 #geenkindweleenboek #zolangiknogvrijgezelben

Hé, wil je er nou bij zijn op mijn boeklancering op 28 oktober, laat het even weten. Dan zet ik je alvast op de gastenlijst. Entree = boek kopen. Ik moet tenslotte wel aan een oplage komen hè. En jij krijgt er dan een vrolijke handgeschreven noot bij. Hoe leuk!