Spreker op je event

Daten als je slechthorend bent

Thema’s:

  • Inclusie & diversiteit
  • Slechthorendheid
  • Kwetsbaarheid
  • Zelfontwikkeling
  • Familiepatronen
  • Singleleven

Referentie
‘Frances is in staat om na twee zinnen een heel publiek aan haar lippen te laten hangen. Ze heeft het talent om haar ervaringen en avonturen boeiend en meeslepend op papier te krijgen, maar als ze voor een publiek staat en live over haar leven en haar boek vertelt, dan merk je pas echt haar charismatische magie. Met haar boek doorbreekt ze terecht het taboe rond slechthorendheid en daten, maar vergis je niet, of je nu goed- of slechthorend bent, wel of geen vrijgezel bent, de hartverwarmende humor in dit boek zal velen kunnen bekoren.’

Sarah Cuypers | Sr. Clinical Specialist Advanced Bionics

Daten is spannend. Laat staan als een bepaalde onzekerheid in de weg zit. Iedereen denkt weleens: ik ben niet goed genoeg. Niet leuk/grappig/bijzonder/sterk/mooi genoeg. Ik dacht zelf tijdens mijn dates altijd: wat moet die knappe kerel met een dove kwartel zoals ik? Er zijn vast leukere vrouwen die minder vermoeiend zijn. Die wél gelijk om zijn flauwe grappen kunnen lachen.

Schuld en schaamte
In mijn lezing vertel ik over opgroeien met de angst om doof te worden. Over een hardnekkig familiepatroon van schuld en schaamte om slechthorend te zijn. Bang om afgewezen te worden door je beperking. Over je best doen om te verbloemen dat je niet goed hoort, met alle ongemakkelijke en hilarische situaties tot gevolg.

Toen ik deed alsof ik alles goed hoorde, dacht ik dat ik de ander daarmee een plezier deed. Zo was ik niet tot last en ‘normaal’. Maar met verstoppertje spelen, raakte ik steeds verder verwijderd van wie ik werkelijk was en wat ik nodig had. Ik zette bovendien niet alleen mezelf voor schut, maar indirect ook de ander. Want die deed z’n best om mij een mooi verhaal te vertellen en dacht dat ik met plezier luisterde. Ik lachte en knikte, terwijl ik geen idee had waar het over ging.

Er waren momenten waarop ik dacht: wat voeg ik nog toe? Ik hoor niks, ik zeg weinig, wie zit er op mij te wachten?

Zelfontwikkeling
Ik ging in therapie en leerde praten over mijn gevoelens en onzekerheden. Langzaam maar zeker durfde ik aan de buitenwereld te vertellen dat ik slechthorend was en leerde ik uitleggen wat ik nodig had.

Ik was altijd bang om afgewezen te worden door mijn beperking. Maar door me kwetsbaar op te stellen kreeg ik juist vooral positieve reacties. Ik voelde me steeds zekerder en vrij, want ik kon eindelijk écht mezelf zijn. Ik zag in dat niet mijn gehoor het probleem is, maar er krampachtig over zwijgen wel.

Eind 2022 heb ik een boek uitgegeven: Zolang ik nog vrijgezel ben. Een hilarisch en hartverwarmend boek over mijn datingleven als slechthorende in Londen. Over het doorbreken van een hardnekkig patroon van negatieve overtuigingen, onzekerheid en zelfafwijzing. Lees reviews van lezers

Openhartig, kwetsbaar, eerlijk én met een flinke dosis zelfspot.

Referentie
‘One of the highlights of the evening was the remarkable book presentation by Frances Gallimore shedding light on the challenges and triumphs of dating with hearing loss. Frances, a charismatic and talented author, took the stage and shared her personal experiences and valuable insights. Her book serves as an empowering guide, offering a fresh perspective and practical advice to navigate the complexities of relationships while embracing hearing loss.’

Dr. ir. Jantien Vroegop, klinisch fysicus-audioloog Erasmus MC.

Publicaties

Psychologie Magazine (editie juni 2023): ‘Eerlijk zijn over mijn doofheid maakt me vrij.’

Hoormij Magazine: ‘Omarm slechthorendheid in alle facetten.’

Doof.nl: ‘Daten als je slechthorend bent.’

AD: ‘Vrolijke vrijgezel is gelukkig’

Boek mij als spreker op je event

Wil je meer weten over mijn mogelijkheden als spreker (in het Nederlands of Engels) op jouw event? Mail me: francesgallimore@gmail.com.

%d bloggers liken dit: